Afbeelding invoegen
 
Willem Hellbreker is van huis uit saxofonist en docent. Met zijn inmiddels jarenlange ervaring op (internationale) podia en de Alexander Techniek leert hij mensen hoe ze  hun beperkende gewoontes kunnen stoppen om weer in balans te kunnen zijn en te leven vanuit vrijheid en ontspanning.

De Alexander Techniek is een ontspanningstechniek en houdingsleer. Het is een effectieve methode om vastzittende gewoontes op lichamelijk en geestelijk vlak te veranderen. Door bewust te worden van je reactiepatronen in met name je nek en rug  (verkramping) leer je om in situaties waar je normaal gesproken gespannen reageert iets te veranderen. 
Dit leer je met speelse en lichamelijk gerichte oefeningen. Je leert om alledaagse bewegingen vrijer uit te voeren maar ook om emoties of spanningen te voelen en waar te nemen zonder dat je er primair op reageert. Door vervolgens een intentie (richting) te denken geef je jezelf, je lichaam de kans te verlengen en te verruimen. Bewegingsvrijheid en ontspanning zijn het resultaat van aandacht en richting.

(Terug)