Hatha Yoga Plus
 
Boek nu online!

 Boek nu een proefles

Wat is precies hatha yoga?
 
De naam Hatha is een Sanskriet woord, waarbij Ha zon en Tha maan betekent. Het is dus yoga van de zon en maan, of je zou ook yin en  yang kunnen zeggen. Hatha yoga hangt geen religie of specifieke stroming aan, en wordt dan ook vaak de klassieke vorm van yoga genoemd.
 
Tijdens een hatha yoga les is er aandacht voor ademhalingsoefeningen en worden er yoga asana�s of yogahoudingen gedaan. Deze kunnen zittend, liggend en staand gedaan worden en elke les is een mengsel van deze houdingen. Ook komen allerlei soorten buigingen voorbij, voorover, achterover, zijwaarts en draaiingen en natuurlijk balanshoudingen. De les wordt afgesloten met een eindontspanning. 
  Afbeelding invoegen

Ontspanning is zo belangrijk en vaak nemen we hier te weinig tijd voor of denken we bij ontspanning aan iets doen, zoals tv kijken. Als lichaam en geest ontspannen zijn, voel je je beter in balans en ben je beter bestand tegen stress.Door het volledige bewegingsbereik van het lichaam te gebruiken, merk je al snel dat je soepeler wordt en makkelijker kunt bewegen. De voordelen van yoga zijn legio. 
 
Leerlingen bij de Zonnecirkel zeggen dat ze beter slapen, soepeler worden in hun gewrichten, waardoor ze makkelijker en zekerder bewegen. Door een beter bewustzijn van het lichaam voelen mensen zich vaak ook gezonder en zitten ze beter in hun vel. Bij de Hatha Plus lessen worden er ook elementen uit de Critical Alignment Yoga gebruikt, zoals het stripje of de vilten mat. 

  Afbeelding invoegen
 
Hier beginnen we de les mee om de rug wat meer aandacht te geven. De rest van de les is gelijk aan die van de Hatha Yoga.

Waarom yoga bij de Zonnecirkel? 
 
Al onze docenten hebben een gedegen meerjarige opleiding genten en hebben jarenlange ervaring. Tijdens de lessen word je af en toe begeleid in de houdingen en omdat de groepen niet heel groot zijn (maximaal 12 personen) is er voldoende persoonlijke aandacht. Na afloop is er altijd gelegenheid om even na te praten bij een kopje thee of om de docente even te spreken. 
 
Alle informatie over de tarieven vind je op de pagina tarieven.

  Afbeelding invoegen