Praktijk & Yoga Studio

De Zonnecirkel


Bel ons

Lentesoep van gekiemde mungbonen

Voor ong. 4 personen

Vegan, glutenvrij

Ingrediënten:

3 tot 4 handen vol gekiemde mung bonen (taugé) 

100 gram rode linzen (minimaal 1/2 uur geweekd)

1 medium pastinaak

1 kleine/medium zoete aardappel

2 eetl. verse gember, fijngesneden

1,5 theel. zout

1 theel. gemalen koriander

1/2 theel. kurkuma

peper naar smaak

1/4 theel asafoetida

1,5 liter water

ghee/kokosolie

Zo maak je de soep:

Was en spoel de linzen totdat het water helder is (ongeveer 4 keer). Schil de pastinaak en zoete aardappel en snij in stukken.

Verhit een lepel ghee of olie in een grote pan. Als het warm is, voeg je de gesneden, verse gember toe. Roerbak even totdat de geur vrijkomt. Voeg daarna de koriander, kurkuma en asafoetida toe (laat weg voor glutenvrij). Roerbak dit 1 minuut mee.

Voeg dan de linzen, pastinaak en zoete aardappel toe. Roerbak de groeten en linzen even in de kruiden. Voeg dan het water en zout toe en laat ongeveer 20-25 minuten pruttelen.

Pureer dan de soep met de staafmixer.

Voeg dan de gekiemde mungbonen (taugé) toe en kook nog ongeveer 5 minuten door op een laag vuurtje.


Wil je echt afvallen, dan kun je de soep ook zonder de groente maken, dan heeft hij weinig calorieën, maar vult hij dus ook niet zo goed.


De soep is getest op een kapha-persoon (ik), en ik had aan 1 kopje genoeg.

De pitta-persoon zat na 2 kopjes ook vol, maar had wel na een paar uur weer trek.