Lentesoep van gekiemde mungbonen
Voor ong. 4 personen
Vegan, glutenvrij
Ingrediënten:
3 tot 4 handen vol gekiemde mung bonen (taugé)
100 gram rode linzen (minimaal 1/2 uur geweekd)
1 medium pastinaak
1 kleine/medium zoete aardappel
2 eetl. verse gember, fijngesneden
1,5 theel. zout
1 theel. gemalen koriander
1/2 theel. kurkuma
peper naar smaak
1/4 theel asafoetida
1,5 liter water
ghee/kokosolie
Zo maak je de soep:
Was en spoel de linzen totdat het water helder is (ongeveer 4 keer). Schil de pastinaak en zoete aardappel en snij in stukken.
Verhit een lepel ghee of olie in een grote pan. Als het warm is, voeg je de gesneden, verse gember toe. Roerbak even totdat de geur vrijkomt. Voeg daarna de koriander, kurkuma en asafoetida toe (laat weg voor glutenvrij). Roerbak dit 1 minuut mee.
Voeg dan de linzen, pastinaak en zoete aardappel toe. Roerbak de groeten en linzen even in de kruiden. Voeg dan het water en zout toe en laat ongeveer 20-25 minuten pruttelen.
Pureer dan de soep met de staafmixer.
Voeg dan de gekiemde mungbonen (taugé) toe en kook nog ongeveer 5 minuten door op een laag vuurtje.